Anglický dezert
- dezerty
- britská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 38993x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | maliny |
4 lyžice | biely rum |
400 ml | mlieko |
5 lyžíc | cukor krupica |
350 g | mascarpone |
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
400 g | jahody |
Postup prípravy receptu
300g jahôd a polovicu malín (ovocie dobre očistíme) rozmixujeme na kašu a prepasírujeme (zbavíme zrniečok). Vsypeme cukor, prilejeme biely rum a dobre premiešame. Puding uvaríme podľa návodu na obale a za občasného miešania ho vychladíme (v studenej vode). Do studeného pudingu zašľaháme mascarpone. Pudingový krém striedavo s ovocnou kašou plníme do zmrzlinových pohárov, aby sme docielili efektu farebných prúžkov. Povrch anglického dezertu ozdobíme zvyšným ovocím a uložíme do chladničky na 10 - 15 minút rozležet.