Anglický čaj
- nápoje
- britská kuchyňa
- recept zobrazen: 81885x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
vriacej voda | |
1 lyžička | sypaný čierny čaj |
mlieko alebo smotana |
Postup prípravy receptu
Čierny čaj nasypeme do sitka a vložíme ho do šálky. Zalejeme ho do 3 / 4 vriacou vodou a luhů 5 minút, potom sitko vyberieme. Do výluhu z čaju nalejeme mlieko alebo smotanu pre mlsnější jazýčky a je hotovo! Čaj podávame k rozinkám, oříškům, dezertom, alebo len tak. Sypaný čierny čaj môžeme nahradiť pravým čiernym čajom v sáčku.
Komentáre k receptu Anglický čaj (2 komentáre)
-
Peter
22.December 2018 16:28
A keď dám cukor a potom mlieko pokazí sa ?
-
Emil
27.April 2016 09:06
Ako môžete tento recept nazvať "Pravý báječný anglický čaj s mliekom"? Vrecko sa zaleje v zohriatej šálke vriacou vodou a nechá sa luhovať bez akéhokoľvek dotyku 2 min. /pre silnejší čaj viac/ale nikdy nie 5 minút !! Ten kto sladí si čaj osladí. Cukor zásadne biely, kockový klieštikami, kryštáľový čajovou lyžičkou. Pozor, po osladení položíme lyžičku vedľa šálky a čakáme max. do 6 min. od zaliatia čaju. Až teraz pomiešame cukor. Ale pozor, lyžičku v šálke otočíme max. 3 x . Žiadne vyštrngávanie o šálku. Až teraz je čaj pripravený k pitiu. Ešte k tomu mlieku. Nikdy nepoužívame plnotučné mlieko, tobôž smotanu. Briti servírujú čaj z konvice. Počet dávok čaju v konvici je podľa počtu osôb, ktoré budú čaj piť + jedna dávka čaju pre konvicu. Zásada: vždy lejeme vriacu vodu na čaj. Nikdy nedávame čaj do horúcej vody. Enjoy!