Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Anglická krkovička

  • hlavné chody
  • britská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129916x
Anglická krkovička

Mäso pripravované tentokrát po anglicku

vytlačiť recept Anglická krkovička
recept Anglická krkovička sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
50 g maslo
vegeta
mletá sladká paprika
3 lyžice olej
4 plátky bravčová krkovička (bez kosti)
soľ
2 lyžice hladká múka

Postup prípravy receptu

Plátky mäsa zľahka naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme az jednej strany pomoučníme. Na panvici rozohrejeme maslo s olejom a vložíme mäso doske stranou nadol. Päť minút opekáme, až sa na mäse začnú tvoriť krvavé škvrny. Mäso zaprášime múkou, otočíme do tuku a opekáme opäť 5 minút. Potom mäso preložíme do termonádoby a priklopíme. Na panvici zostala vrstva tuku a múky, ktorú zoškriabe odo dna, poprášime paprikou a vegetu a zalejeme naberačkou horúcej vody. Povaríme, odo dna odškrábeme a roztlačíme prípadné žmolky. Hotovú šťavu precedíme na rezne. Anglickú krkovičku podávame so zemiakmi.

Komentáre k receptu Anglická krkovička (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty