Anglická krkovička
- hlavné chody
- britská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 129916x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
50 g | maslo |
vegeta | |
mletá sladká paprika | |
3 lyžice | olej |
4 plátky | bravčová krkovička (bez kosti) |
soľ | |
2 lyžice | hladká múka |
Postup prípravy receptu
Plátky mäsa zľahka naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme az jednej strany pomoučníme. Na panvici rozohrejeme maslo s olejom a vložíme mäso doske stranou nadol. Päť minút opekáme, až sa na mäse začnú tvoriť krvavé škvrny. Mäso zaprášime múkou, otočíme do tuku a opekáme opäť 5 minút. Potom mäso preložíme do termonádoby a priklopíme. Na panvici zostala vrstva tuku a múky, ktorú zoškriabe odo dna, poprášime paprikou a vegetu a zalejeme naberačkou horúcej vody. Povaríme, odo dna odškrábeme a roztlačíme prípadné žmolky. Hotovú šťavu precedíme na rezne. Anglickú krkovičku podávame so zemiakmi.