Anglická hrianka
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 37972x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | tvrdý syr |
2 plátky | chlieb |
2 plátky | anglická slanina |
2 ks | vajcia |
1/2 ks | cilbule |
podľa chuti: | |
soľ | |
granulovaný cesnak | |
tatranka | |
podľa potreby: | |
tuk na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozkvrdláme s trochou soli a cesnaku. Plátok anglickej slaniny by mal byť asi 5 mm hrubý. Vo vajcami obalíme chlieb a slaninu a usmažíme v rozpálenom oleji. Na ešte horúci chlieb dáme piatok syra, plátok opečené slaniny a ozdobíme cibuľou nakrájanou na půlměsíčky. Kto chce môže pokvapkať hrianku tatárskou omáčkou. Anglickú hrianku ihneď podávame.