Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ananásový želatínový dezert

  • dezerty
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3476x
Ananásový želatínový dezert

Perfektný dezert pre deti.

Recept na 5 porcií.

vytlačiť recept Ananásový želatínový dezert
recept Ananásový želatínový dezert sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 kvapky balsamikový ocot
1 balíček želatína limetovej príchuti
1 plechovka anasový kompót (plátky)

Postup prípravy receptu

Najskôr otvoríme vršok plechovky (úplne odstránime plech). Zlejeme šťavu do ohňovzdornej nádoby, ale necháme ananás v plechovke. Pripravíme želatínu podľa návodu, ale namiesto vody použijeme ananásovú šťavu a 2 kvapky balsamikového octu. Potom pridáme vodu, aby tekutiny zodpovedali receptu na prípravu želatíny. Plechovka s ananásom spotrebuje asi polovicu želatínového roztoku, tak si pripravíme misku alebo dve na ten prebytok. Naplnenú plechovku s ananásovým dezertom necháme stuhnúť v chladničke. Keď je všetko stuhnuté a pripravené na servírovanie, plechovku s ananásom obrátime hore dnom na tanier a otváračom otvoríme dno plechovky. Potom použijeme dno ako tlačidlo na vyprázdnenie plechovky. Stĺpik ananásu rozdelíme na jednotlivé plátky tak, ako sú vidieť. Servírujeme 2 plátky ananásového dezertu na osobu a ozdobíme trochou šľahačky a niečím červeným ako je plátok jahody alebo čerešne - podľa sezóny.

Komentáre k receptu Ananásový želatínový dezert (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty