Ananásový želatínový dezert
- dezerty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 3476x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kvapky | balsamikový ocot |
1 balíček | želatína limetovej príchuti |
1 plechovka | anasový kompót (plátky) |
Postup prípravy receptu
Najskôr otvoríme vršok plechovky (úplne odstránime plech). Zlejeme šťavu do ohňovzdornej nádoby, ale necháme ananás v plechovke. Pripravíme želatínu podľa návodu, ale namiesto vody použijeme ananásovú šťavu a 2 kvapky balsamikového octu. Potom pridáme vodu, aby tekutiny zodpovedali receptu na prípravu želatíny. Plechovka s ananásom spotrebuje asi polovicu želatínového roztoku, tak si pripravíme misku alebo dve na ten prebytok. Naplnenú plechovku s ananásovým dezertom necháme stuhnúť v chladničke. Keď je všetko stuhnuté a pripravené na servírovanie, plechovku s ananásom obrátime hore dnom na tanier a otváračom otvoríme dno plechovky. Potom použijeme dno ako tlačidlo na vyprázdnenie plechovky. Stĺpik ananásu rozdelíme na jednotlivé plátky tak, ako sú vidieť. Servírujeme 2 plátky ananásového dezertu na osobu a ozdobíme trochou šľahačky a niečím červeným ako je plátok jahody alebo čerešne - podľa sezóny.