Ananásová torta
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 65582x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | ananásový puding |
1 balíček | pudingový prášok (vanilka, čokoláda, jahoda) |
1 pohár | ovocný kompót |
2 lyžice | ovocný cukor |
na ozdobu: | |
mleté orechy alebo kokos | |
rastlinná šľahačka | |
podľa potreby: | |
2 lyžice | mleté orechy alebo kokos na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Doma pripravovaný kompót (jablká, marhule) s ovocným cukrom alebo kupovaný ananás (raz si ho dopriať môžeme) scedíme. Šťavu doplníme na 800 ml vodou a rozdelíme na polovice. V jednej polovici rozmiešame ľubovoľný puding s lyžicou cukru a uvaríme. Misku vypláchneme studenou vodou a vysypeme kokosom alebo mletými orechmi (alebo zhřešíme a dáme piškóty). Na kokos nalejeme čiastočne vychladnutý puding a poukladáme ho překrájeným ovocím po celej ploche. Medzitým si dáme variť ananásový puding opäť s lyžicou cukru a čiastočne vychladnutý nalejeme na ovocie. Necháme vychladnúť. Je lepšie ešte na hodinku uložiť dortíků do chladničky. Pred podávaním vyklopíme. Servírujeme so šľahačkou, sypaný kokosom alebo mletými orechmi. Delená strava - sacharidová + neutrálny bomba.