Ananásová buchta s hruškami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 22229x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
150 g | celozrnná múka |
100 g | maslo |
150 g | hnedý cukor |
1 balíček | prášok do pečiva |
150 g | polohrubá múka |
2 ks | vajcia |
2 kelímky | ananásová Activia |
náplň: | |
1 lyžička | kyselina citrónová |
500 ml | voda |
4 ks | hruška |
Postup prípravy receptu
Olúpané hrušky nakrájame na plátky. Ponoríme ich do 500 ml vody zmiešanú s 1 lyžičkou kyseliny citrónovej. Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva. Maslo rozpustíme. Cukor vymiešame s vajcami. Prilejeme obaja ananásovej jogurty (môžete vyskúšať aj inú príchuť) a rozpustené maslo. Cesto dôkladne premiešame. Ananásovej cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto poukladáme plátky hrušiek a plech vložíme do predhriatej rúry na 180 ° C. Ananásovú buchtu s hruškami pečieme asi 40 minút. Upečenú ananásovú buchtu s hruškami necháme vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať. Buchtu zdobíme podľa fantázie.