Amur v tomato
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 76650x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 štipky | mletá štipľavá paprika |
2 lyžice | soľ |
olivový olej | |
2 štipky | mleté čierne korenie |
4 porcie | amur - podkovy |
omáčka: | |
3 ks | zelená paprika |
1 dl | voda |
4 lyžice | kečup |
3 ks | cibula |
1 ks | paradajka |
3 kvapky | ocot balsamico |
1 lyžička | solamyl |
Postup prípravy receptu
Porcie amura dobre osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme dobre uležať. Na rozpálenú hlbšiu panvicu vložíme pripravené porcie amura az jednej strany opečieme. Po otočení rybu zasypeme na prúžky pokrájanú cibuľou a zelenou paprikou, pridáme kúsky paradajky a prikryjeme pokrievkou - necháme piecť asi 5 minút. Potom pridáme kečup, podlejeme vodou rozmiešanou so solamylom a pokvapkáme tmavým octom balsamico. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút. Amure podávame s varenými zemiakmi, ktoré prelievame paradajkovou omáčkou.