Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Amur v tomato

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 76650x
Amur v tomato

Ryba mnohých chuťou - dusená v zelenine s paradajkovou omáčkou.

vytlačiť recept Amur v tomato
recept Amur v tomato sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 štipky mletá štipľavá paprika
2 lyžice soľ
olivový olej
2 štipky mleté čierne korenie
4 porcie amur - podkovy

omáčka:

3 ks zelená paprika
1 dl voda
4 lyžice kečup
3 ks cibula
1 ks paradajka
3 kvapky ocot balsamico
1 lyžička solamyl

Postup prípravy receptu

Porcie amura dobre osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme dobre uležať. Na rozpálenú hlbšiu panvicu vložíme pripravené porcie amura az jednej strany opečieme. Po otočení rybu zasypeme na prúžky pokrájanú cibuľou a zelenou paprikou, pridáme kúsky paradajky a prikryjeme pokrievkou - necháme piecť asi 5 minút. Potom pridáme kečup, podlejeme vodou rozmiešanou so solamylom a pokvapkáme tmavým octom balsamico. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút. Amure podávame s varenými zemiakmi, ktoré prelievame paradajkovou omáčkou.

Komentáre k receptu Amur v tomato (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty