Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Amur so slaninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132278x
Amur so slaninou

Skúste recept na vyprážaného amura so slaninou a koreňovou zeleninou.

vytlačiť recept Amur so slaninou
recept Amur so slaninou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/4 ks zeler
5 dkg anglická slanina
4 porcie podkovy z amura
1/2 ks petržlen
1 ks Mrkva
worcesterská omáčka

podľa chuti:

chilli korenie
citrónová šťava
cesnak
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Amura si naporcuje na podkovičky, ktoré dobre umyjeme a osušíme. Porcie okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme v chlade odležať. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a nakrájame na rezance. Na rozpálený olej vložíme porcie amura a opečieme z jednej strany. Pri otáčaní mäso dobre osolíme, podložíme plátkami slaniny a zasypeme cibuľou a koreňovou zeleninou. Prikryjeme pokrievkou a necháme asi 10 minút opekať. Pred dokončením pokvapkáme porcie amura so slaninou citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Amure so slaninou podávame s varenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Amur so slaninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty