Amur so slaninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 132278x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/4 ks | zeler |
5 dkg | anglická slanina |
4 porcie | podkovy z amura |
1/2 ks | petržlen |
1 ks | Mrkva |
worcesterská omáčka | |
podľa chuti: | |
chilli korenie | |
citrónová šťava | |
cesnak | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Amura si naporcuje na podkovičky, ktoré dobre umyjeme a osušíme. Porcie okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme v chlade odležať. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a nakrájame na rezance. Na rozpálený olej vložíme porcie amura a opečieme z jednej strany. Pri otáčaní mäso dobre osolíme, podložíme plátkami slaniny a zasypeme cibuľou a koreňovou zeleninou. Prikryjeme pokrievkou a necháme asi 10 minút opekať. Pred dokončením pokvapkáme porcie amura so slaninou citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Amure so slaninou podávame s varenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.