Amarouny
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 42478x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
náplň: | |
400 cl | voda |
500 g | mäkký tvaroh |
1 pohár | kompót |
2 ks | sypká želatína |
Postup prípravy receptu
Veľký kompót (maliny, čučoriedky, jablká alebo hrušky na drobno nakrájané, kúsky ananásu apod) zcedíme a premiešame s 50dkg mäkkého tvarohu. Podľa chuti prisladíme. 2 vrecúška želatíny na sladké i slané použitie, jemne mleté - dáme podľa návodu napučať a potom pridáme k šťave z kompótu, ktorú ešte zriedime a dochutíme do 3 / 4 litra. Želatínovú zmes zahrejeme a zmiešame so zmesou kompótu a tvarohu. Môžeme pridať piškóty. Dáme do chladničky, necháme stuhnúť a Bastie a chutí to. Ešte môžeme ozdobiť šľahačkou alebo len smotanou alebo jogurtom. V našej rodine tomuto nepečenému torte hovoríme Amarouny.