Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Alžírske kurča

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 67043x
Alžírske kurča

Recept na pečené kurča, ktorý poteší predovšetkým tých, ktorí majú radi spojenie kuracieho mäsa a medu.

vytlačiť recept Alžírske kurča
recept Alžírske kurča
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
2 lyžice med
4 lyžice olej
1 ks kurča

marináda:

2 lyžičky mletá sladká paprika
1/2 lyžice ocot
3 strúčiky cesnak
4 lyžice sójová omáčka
1/2 lyžičky soľ
1/2 lyžičky mletá štipľavá paprika

podľa potreby:

voda na podlievanie

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme marinádu, do ktorej budeme nakladať kúsky kuracieho mäsa. Do misky dáme olej, sójovú omáčku, ocot, prelisovaný cesnak, mleté papriky, soľ a vymiešame marinádu. Kurča umyjeme, očistíme a naporcuje. Kuracie kúsky dáme do pekáča a zalejeme pripravenou marinádou. Dáme do chladničky a necháme aspoň dve hodiny marinovať. Potom pekáčik s kuraťom vložíme do predhriatej rúry, priklopíme horným dielom a pečieme asi 30 minút. Medzitým si ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Po 30-tich minútach kurča vytiahneme z rúry a posypeme cibuľou. Ďalej pečieme bez horného dielu za občasného podlievania zhruba ďalších 30 minút. Nakoniec potrieme kuracie mäso medom zmiešaným s trochou vody a dopečieme, až bude mať kurča krásnu zlatistú kôrku. Kurča podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.

Komentáre k receptu Alžírske kurča (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty