Alžírske kurča
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 67043x
Recept na pečené kurča, ktorý poteší predovšetkým tých, ktorí majú radi spojenie kuracieho mäsa a medu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
2 lyžice | med |
4 lyžice | olej |
1 ks | kurča |
marináda: | |
2 lyžičky | mletá sladká paprika |
1/2 lyžice | ocot |
3 strúčiky | cesnak |
4 lyžice | sójová omáčka |
1/2 lyžičky | soľ |
1/2 lyžičky | mletá štipľavá paprika |
podľa potreby: | |
voda na podlievanie |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme marinádu, do ktorej budeme nakladať kúsky kuracieho mäsa. Do misky dáme olej, sójovú omáčku, ocot, prelisovaný cesnak, mleté papriky, soľ a vymiešame marinádu. Kurča umyjeme, očistíme a naporcuje. Kuracie kúsky dáme do pekáča a zalejeme pripravenou marinádou. Dáme do chladničky a necháme aspoň dve hodiny marinovať. Potom pekáčik s kuraťom vložíme do predhriatej rúry, priklopíme horným dielom a pečieme asi 30 minút. Medzitým si ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Po 30-tich minútach kurča vytiahneme z rúry a posypeme cibuľou. Ďalej pečieme bez horného dielu za občasného podlievania zhruba ďalších 30 minút. Nakoniec potrieme kuracie mäso medom zmiešaným s trochou vody a dopečieme, až bude mať kurča krásnu zlatistú kôrku. Kurča podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.