Alpské makaróny
- hlavné chody
- švýcarská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 134707x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | syr |
500 g | makaróny |
2 lyžice | maslo |
300 ml | smotana |
2 ks | cibula |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Makaróny uvaríme v osolenej vode podľa návodu a necháme odkvapkať. Medzitým si ošúpeme cibuľu, nasekáme ju najemno a na masle ju osmažíme dozlatista. Rúru predhrejeme na 190 ° C. Syr nastrúhame. Smotanu privedieme k varu, vsypeme 100 g strúhaného syra a dobre premiešame. Cestoviny zmiešame s ďalšími 100 g syra, osolíme, okoreníme a dáme do vymasteného pekáča. Prelejeme pripravenou syrovou omáčkou, posypeme zvyšným syrom, osmaženej cibuľou a zakryté zapekáme, kým sa syr nerozpustí. Alpského cestoviny ihneď podávame.