Alma papriky plnené hrozienkami
- prílohy
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 59679x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 kg | alma paprika |
300 ml | med |
750 ml | ocot |
1000 ml | voda |
podľa potreby: | |
cesnak | |
hrozienka |
Postup prípravy receptu
Okrúhle jablíčkové alma papriky očistíme tak, aby sa dali naplniť. Cesnak olúpeme a strúčiky očistíme. Papriky naplníme hrozienkami a otvor upchá strúčikom cesnaku. Papriky necháme asi 2 hodiny uležať a potom nimi naplníme zaváracie poháre. Zatiaľ si pripravíme nálev. Vodu s octom zvaríme a pridáme med. Teplým nálevom zalejeme naplnené alma papriky, poháre uzavrieme a alma papriky plnené hrozienkami sterilizujeme asi 20 minút. Alma papriky plnené hrozienkami podávame podľa chuti. Skvelé sú aj samotné.