Ľahký vianočný zemiakový šalát
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69717x
Recept na odľahčený zemiakový šalát bez údenín a vajec. Veľmi chutný a vhodný na štedrovečerný stôl.
Recept na 3 porcie.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | Mrkva |
5 guličiek | celý čierne korenie |
1 ks | bobkový list |
500 g | zemiaky |
100 g | ľahká kyslá smotana |
50 g | zeler |
3 ks | sladkokyslá uhorka |
20 g | petržlen |
100 g | ľahká majonéza |
3 guličky | nové korenie |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke domäkka. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Odkvapkané uhorky nakrájame na kocky. Zeler, mrkvu a petržlen očistíme, oškrabeme a uvaríme v osolenej vode s korením, tiež domäkka. Uvarené zemiaky olúpeme a studenej nakrájame na kocky. Pridáme nakrájanú cibuľku, uhorky, pokvapkáme olivovým olejom a podľa chuti osolíme a okoreníme. Vychladnutú zeleninu nakrájame na kocky. Pridáme k zemiakom a všetko spojíme smotanovou majonézou. Zemiakový šalát necháme odležať v chlade. Zemiakový šalát podávame k vyprážaným rybám alebo klasickým řízkům.