Ľahký tvarohový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 28850x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
50 g | cukor kryštál |
2 ks | žĺtok |
150 g | maslo |
300 g | hladká múka |
mlieko | |
náplň: | |
1 balíček | mrazené ovocie |
50 g | tuk |
500 g | tvaroh |
2 ks | bielok |
100 g | cukor |
Postup prípravy receptu
Múku preosejeme, pridáme do nej na kúsky pokrájané maslo alebo Heru, cukor, žĺtky, mlieko pridávame postupne, ak sa cesto bude príliš obsahovať žiadny rozpis. Vypracujeme tuhé cesto a dáme odpočinúť do chladničky. Tvaroh zmiešame s povoleným tukom a cukrom, môžeme pridať aj citrónovú alebo pomarančovú kôru, prípadne citrónový alebo pomarančový cukor. Z cesta odoberieme kus na mriežku a zvyšok vyvaľkáme do formy. Na neho rozprestrieme tvarohovú náplň a navrch poukladáme mrazené ovocie. Nakoniec vytvoríme zo zvyšného cesta mriežku, ktorú poukladáme na vrch. Ľahký tvarohový koláč pečieme vo vyhriatej rúre 150 - 170 ° C približne 40 - 60 minút. Upečený tvarohový koláč necháme trochu vychladiť. Ľahký tvarohový koláč nakrájame a môžeme servírovať.