Ľahký šalát s kuracím a morčacím mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 3176x
Nečakane prišlo 9 hladovke v najväčšom teple, tak to chcelo niečo rýchlo, sviežo a hlavne sýto vymyslieť.
Recept na 9 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
na ozdobu: | |
6 ks | vajcia |
šalát: | |
1/2 hlávky | čínskej kapusty |
2 ks | morčacie prsia |
20 dkg | tvrdý syr |
3 ks | kuracie prsia |
1 plechovka | malé fazuľa v náleve |
1 plechovka | sterilizovaná kukurica |
6 ks | cherry paradajky |
1/2 hlávky | ľadový šalát |
1 zväzok | reďkovky |
3 ks | farebná paprika |
1 ks | šalátová uhorka |
zálievka: | |
2 kelímky | biely jogurt |
4 lyžice | majonéza |
1 lyžička | cesnaková pasta |
1 lyžička | citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Šalátov tohto druhu je veľa, snáď niečo zlepší zrovna ten váš. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Šalát a kapusta na prúžky, ostatné zeleninu scedíme z konzervy. Tvrdý syr nakrájame na kocky. Všetko dohromady zamiešame do misy alebo inej nádoby podľa toho, koľko bude ľudí. Mäso nakrájame a okoreníme obľúbeným korením podľa chuti. Rýchlo orestujeme a necháme vychladnúť. Mäso pridáme do misy. Zvlášť premiešame jogurty s majonézou, citrónovou šťavou a cesnakovou pastou. Šalát zálievkou prelejeme a premiešame. Nakoniec na ľahký šalát pokladieme natvrdo uvarené, ošúpané a na štvrtky pokrájané vajíčka. Čtvrtky očistených zemiakov dáme nasucho opiecť do rúry, potom je vsypeme do misy s olivovým olejom, korením a cesnakom podľa chuti. Z korenín môžeme použiť grilovacie, cesnakové s bylinkami, talianske alebo chilli. Opäť premiešame. Korenené zemiaky podávame k ľahkému šalátu s kuracím a morčacím mäsom ako prílohu. Je to rýchle a jednoduché. Miesto zemiakov môžeme k šalátu pridať opečené toasty.