Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ľahký pečeňový krém

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 39216x
Ľahký pečeňový krém

Ľahký pečeňový krém pripravujeme z čerstvých pečene, ktoré dusíme na víne. Podávame na tmavom pečive alebo toastu. Zdobíme zeleninou.

vytlačiť recept Ľahký pečeňový krém
recept Ľahký pečeňový krém sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

350 g bravčová pečeň
2 dl suché biele víno
1 ks červená cibuľa
4 strúčiky cesnak

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Pečeň očistíme od blán, umyjeme a nakrájame na kocky. Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Na oleji speníme cesnak a cibuľu, vmiešame nakrájaná pečeň. Akonáhle zbelejú, teda sa zatiahnu, podlejeme ich vínom a na miernom ohni dusíme domäkka. Víno by sa malo úplne odpariť. Hotová pečeň osolíme, okoreníme a necháme úplne vychladnúť. Potom je tyčovým mixérom rozmělníme dohladka. Ľahký pečeňový krém natierame na tmavé pečivo alebo toastový chleba. Zdobíme čerstvou zeleninou, kyslými uhorkami alebo sterilizovanými cibuľkami.

Komentáre k receptu Ľahký pečeňový krém (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt