Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ľahké a rýchle karbonátky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26032x
Ľahké a rýchle karbonátky

Tento recept je veľmi jednoduchý a veľmi chutný. Výhodou nesporne je, že si u tohto receptu neumažeme ruky.

vytlačiť recept Ľahké a rýchle karbonátky
recept Ľahké a rýchle karbonátky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g mleté mäso
1 kocka vajcia
4 lyžice voda

podľa chuti:

cibula
mleté čierne korenie
worchestrová omáčka
mletá sladká paprika
mletá štipľavá paprika
sójová omáčka
soľ

podľa potreby:

hladká múka
olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Mleté mäso vložíme do misky, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame a necháme chvíľku odpočinúť. Zatiaľ si olúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu, ktorú k mäsu prisypeme. Kto nemá cibuľku rád, môže ju vynechať. Pridáme vajcia, pokvapkáme sójovou omáčkou, trochou worchestrové omáčky, osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku, môžeme prisypať aj trochu papriky pálivej, a dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie rovnomerne zmiešali. Potom postupne pridávame hladkú múku, kým nevznikne trochu lepivé a hustejšie cesto. Takto pripravenú zmes kladieme lyžicou rovno do rozpáleného oleja. Zmes rozprestrieme tak, aby vznikla asi pol centimetra tučná placka - karbonátok. Po oboch stranách opražíme dozlatista. Jednoduché a rýchle karbonátky môžeme podávať napríklad so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom alebo len tak s horčicou a chlebom.

Komentáre k receptu Ľahké a rýchle karbonátky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty