Ľahké a rýchle karbonátky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26032x
Tento recept je veľmi jednoduchý a veľmi chutný. Výhodou nesporne je, že si u tohto receptu neumažeme ruky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | mleté mäso |
1 kocka | vajcia |
4 lyžice | voda |
podľa chuti: | |
cibula | |
mleté čierne korenie | |
worchestrová omáčka | |
mletá sladká paprika | |
mletá štipľavá paprika | |
sójová omáčka | |
soľ | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso vložíme do misky, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame a necháme chvíľku odpočinúť. Zatiaľ si olúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu, ktorú k mäsu prisypeme. Kto nemá cibuľku rád, môže ju vynechať. Pridáme vajcia, pokvapkáme sójovou omáčkou, trochou worchestrové omáčky, osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku, môžeme prisypať aj trochu papriky pálivej, a dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie rovnomerne zmiešali. Potom postupne pridávame hladkú múku, kým nevznikne trochu lepivé a hustejšie cesto. Takto pripravenú zmes kladieme lyžicou rovno do rozpáleného oleja. Zmes rozprestrieme tak, aby vznikla asi pol centimetra tučná placka - karbonátok. Po oboch stranách opražíme dozlatista. Jednoduché a rýchle karbonátky môžeme podávať napríklad so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom alebo len tak s horčicou a chlebom.