Ľahká ovocná torta
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 33298x
Tento ovocný tortu môžete pripraviť z ľubovoľného ovocia, ktoré práve máte doma, či už použijete ovocie čerstvé, mrazené alebo zavárané, zaručene bude výsledok dobrý.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | vanilkový krém v prášku |
1 balíček | želatína v prášku alebo plátkoch |
ovocie | |
1 ks | nízky tortový korpus |
na ozdobu: | |
smotana na šľahanie | |
na potření: | |
marmeláda |
Postup prípravy receptu
Na tortu využijeme kupovaný nízky korpus, ktorý potrieme ľubovoľnou marmeládou, najlepšie je ríbezľová. Pripravíme si vanilkový krém podľa návodu na škatuli, napríklad Dr Oetker, ktorý rozotrieme na korpus potretie džemom. Ďalej už len na krém poukladáme ovocie, ktoré si nakrájame na menšie kúsky, ale záleží na druhu ovocia. Ovocie kladieme buď po kruhoch, to aby mal každý vo svojej porcii od každého ovocia trochu. Alebo ho kladieme vo výrezoch, každý si môže vybrať kúsok s ovocím, ktoré má rád. Nakoniec zalejeme ovocie želatínou, ktorú si pripravíme aj podľa návodu. Ľahký ovocný koláč podávame dozdobená ušľahanú šľahačkou. Zdobíme celý alebo až jednotlivé kúsky na tanieri.