Ľadový šalát s tuniakom a vajcom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 39730x
Ľadový šalát s tuniakom a vajcom podávame ako samostatný pokrm s tmavým pečivom.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 plechovka | drvený tuniak vo vlastnej šťave |
1 ks | ľadový šalát |
1 lyžička | horcica |
3 lyžice | usekaná pažítka |
100 g | odtučnený mäkký tvaroh |
2 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
plnené olivy | |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
zálievka: | |
1 štipka | cukor múčka |
3 lyžice | olivový olej |
1 lyžica | vínny ocot |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme šalátovú zálievku. Olej, vínny ocot, korenie, soľ a práškový cukor dôkladne premiešame a necháme odležať. Vajcia uvaríme natvrdo a vychladnuté nakrájame na plátky. Čerstvú pažítku usekáme. Tvaroh premiešame s horčicou a drveným tuniakom vo vlastnej šťave v hladký krém .. Šalát očistíme od vädnúcich listov, ručne potrhám na kúsky a zľahka premiešame so zálievkou. Do stredu taniera návrším tuniakovou krém, ktorý obložíme ľadovým šalátom, plátky varených vajec a ozdobíme olivami. Husto posypeme pažítkou a ihneď podávame. Ľadový šalát s tuniakom a vajcom môžeme podávať ako hlavný chod. Vhodnou prílohou je tmavý chlieb.