Ľadový šalát s kuracím mäsom
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 64406x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kuracie prsia |
soľ | |
na obalenie: | |
2 ks | vajcia |
hladká múka | |
200 g | kukuričné lupienky |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
šalát: | |
8 ks | menšia paradajka |
1 konzerva | sterilizovaná kukurica |
1 hlávka | ľadový šalát |
zálievka: | |
soľ | |
220 g | biely jogurt |
60 g | majonéza |
drvený farebný korenie | |
koriander |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso nakrájame na kocky a kukuričné lupienky rozdrvíme. Kocky mäsa osolíme a obalíme v trojobale - múka, vajcia, kukuričné lupienky. Rozpálime olej a nugetky osmažíme dozlatista. Odložíme na papierové utierky odsať prebytočný tuk. Nugety udržujeme teplé. Ľadový šalát rozoberieme, väčšie listy překrájíme a zmiešame s přecezenou kukuricou. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na štvrtky. Zmiešame jogurt, majonézu a koriander (lyžička čerstvého alebo štipka sušeného). Vzniknutý dresing podľa chuti osolíme a okoreníme drveným korením. Vyprážané kuracie nugety rozdelíme na šalát a prelejeme jogurtovým dressingom.